Behandlingar

Undersökning

En undersökning hos oss på Tandvillan utförs av tandläkare eller tandhygienist. Vi tittar över dina tänder och slemhinnor och tar de röntgenbilder som behövs. Oftast hinner vi även ta bort tandsten om det finns.

Karies

Karies eller hål i tänderna uppstår genom syraattacker som orsakas av bakterier. Behandlingen består i att laga tänderna om det är lite större hål, men också
 tillskott av fluor och kanske ändring av kostvanor kan bli aktuellt.

Rotfyllning

En rotfyllning behöver göras när tandens pulpa blivit skadad. En sådan skada kan vara orsakad av ett djupt kariesangrepp eller ett trauma mot tanden. Vi använder moderna metoder och fokus ligger på att göra behandlingen så smidig som möjligt!

Tandlossning

Sjukdomen kallas parodontit på fackspråk. En stor del av den vuxna befolkningen har någon grad av sjukdomen, medan en mindre andel har en mer avancerad form.
 Det mesta kan vi behandla på Tandvillan men skulle specialistvård bli aktuell så har vi ett nära samarbete med ett flertal specialisttandläkare i regionen.

Implantat

Om man skulle förlora en eller flera tänder kan implantat vara en möjlig väg att ersätta dem. Vi har kontakt med flera specialister som utför en del av behandlingen efter att vi tillsammans gjort en noggrann utredning. Större delen av behandlingen görs här på kliniken!

Blekning

Vi utför blekning enligt godkända och beprövade metoder. Kostnad 3500:-. Ibland kan man behöva göra om lagningar i samband med detta för att de skall stämma överens med den nya tandfärgen. Då får man betala för dessa separat. Fråga gärna om detta när du är här!

Estetik

Estetik betyder olika saker för olika människor. Tveka inte att fråga om det är något du undrar över! Vi kan göra det mesta här på kliniken såsom att byta ut gamla missfärgade lagningar eller tillverka porslinsfasader.